Egy korszerű és SEO-barát weboldallal könnyebben elérheti a céljait. Átfogó, minőségi WordPress honlapkészítési szolgáltatásokkal várjuk – bízza ránk a munka oroszlánrészét!
Ügyfélfogadás: 9:00-17:00
+36 70 778 0938
info@wordpressoldalkeszites.hu

Legutóbbi bejegyzéseink

Aki nincs jelen az interneten, az nem is létezik!
Title Image

Blog

weboldal készítés

Keresőoptimalizált weboldal készítés szakértőktől

Ha céges weboldal készítéséről van szó, legelőször is a csillogó design és a megkapó reklámszlogenek juthatnak az ember eszébe. Ez nem is probléma, hiszen valóban fontos, hogy egy honlap megjelenése minőségi legyen, ám a weboldalkészítés ennél többről szól. Lássuk, miért elengedhetetlen, hogy cége weblapja a keresőoptimalizálás szempontjából is kitűnjön a tömegből!

Korszerű design, átgondolt struktúra

Egy jó weboldal mindenekelőtt megragadja a felhasználó tekintetét, és rögtön hasznos információkat szolgáltat. Ez ma már alapvető, hiszen az internetezők figyelme hamar elkalandozhat, így egy honlapnak mint marketingeszköznek sokszor csupán néhány másodperc áll rendelkezésére, hogy meggyőzze a felhasználókat. Egy weboldalnak azonban nem csupán korszerű designnal és frappáns szövegezéssel kell rendelkeznie, de olyan struktúrával is, amely logikus módon vezeti el a felhasználókat az általuk kínált tartalmakhoz.

Egyszerűen fogalmazva tehát akár webáruházról, akár más céges honlapról van szó, egy jó weboldal kellemes megjelenésű, hasznos információkat tartalmaz, valamint könnyen átlátható. A kérdés már csak az, hogy mindez hogyan jut el a vásárlókhoz? Ebben segít a keresőoptimalizálás.

SEO-barát WordPress honlapok

A keresőoptimalizálás ma már a honlapkészítés megkerülhetetlen alapfogalmai közé tartozik. Ez nem is véletlen, hiszen a Google találati listáján való jó helyezés kiemelkedő fontosságú bárki számára, aki szeretné közönsége, vásárlói felé eljuttatni üzeneteit, termékeit. Akármilyen szektorról is van szó azonban, a verseny óriási, ezért válogatott marketingeszközökre van szükség a tartalmak célba juttatásához – hiszen legyen bármilyen jó is egy termék, és legyenek bármilyen hatásosak is a reklámszövegek, ha a vásárlók csak a konkurenciát ismerik, mindez mit sem ér.

A keresőoptimalizálás vagy angol kifejezéssel élve search engine optimization (SEO) több szinten segíti, hogy a weboldal jó helyezést érjen el a Google keresési találatai között. Fontos kiemelni, hogy ez nem a találati lista legelején található fizetett hirdetéseket jelenti, hanem az alattuk megjelenő organikus találatokat. Amennyiben egy honlap SEO-s szempontból megfelelően működik, úgy egy-egy kifejezésre leadott keresés során elől szerepelhet a keresési listán, így anélkül juthat el a fogyasztókhoz, hogy a „reklám” komoly hirdetési összegekbe kerülne.

A Google algoritmusa és a keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizált weboldal készítés valójában a Google algoritmusának rangsorolási tényezőihez való alkalmazkodást jelenti, vagyis azt, hogy úgy építsük fel a honlapot, hogy az a lehető legjobban megfeleljen az algoritmus által elvárt szempontoknak. A Google felfoghatatlan mennyiségű adatot gyűjt, és az, hogy az algoritmus pontosan hogyan is működik, senki számára nem ismert. A keresőoptimalizálással foglalkozó szakértők feladata éppen ezért kiemelkedő jelentőségű, hiszen ők azok, akik komoly elemzésekkel és sok-sok kísérletezéssel, valamint adatgyűjtéssel próbálják megismerni az algoritmus működését.

A WordPress honlapok szerencsére igen jól használhatók arra, hogy a keresőbarát megoldásokat alkalmazzunk rajtuk, és a hatékony SEO számára fontos lehet, hogy már az alapoktól a keresőoptimalizálás főbb szempontjai szerint építsük fel őket. És hogy ez mit jelent? A SEO egyszerre takarja a honlap technikai kialakítását (technikai SEO), valamint a tartalom elkészítését (tartalmi SEO). A technikai SEO keretében a honlap szerkezetét úgy alakítjuk ki, hogy a Google könnyen hozzáférhessen a szükséges tartalomhoz, míg a tartalmi SEO-s munka során olyan szövegeket hozunk létre, amelyek nem csak a felhasználók, de a Google is hasznosnak fog ítélni.

Linképítés profi szakértőkkel.

A Google algoritmusa a rangsorolás során nagy hangsúlyt fektet arra, hogy olyan honlapokat részesítsen előnyben, amelyek valóban megbízható tartalmakat kínálnak. Éppen ezért a rangsorolási tényezők között fontos szerepet játszik, hogy az adott weblapot más honlapok is ajánlják-e, azaz szerepel-e rajtuk olyan hivatkozás, ami a kérdéses weblapra mutat. A SEO-s munka a linképítés során igyekszik segíteni, hogy az optimalizált weboldal az algoritmus számára is megbízható, hivatkozott forrásként szerepeljen.

Mi mindenre terjed ki a keresőoptimalizált weboldal készítés?

  • Konzultáció: felmérjük ügyfeleink céljait, így ahhoz mérten tudjuk elkezdeni a stratégia kialakítását.
  • Kulcsszókutatás: összeállítjuk azokat a kulcsszavakat, amelyek megfelelő számú és kontextusú szerepeltetése elengedhetetlen lesz a sikeres munkához.
  • Weblapelemzés: megvizsgáljuk a konkurens weboldalak minőségét, valamint, ha ügyfelünk már létező honlapot optimalizálna, kiterjedt weboldal auditot végzünk.
  • A stratégia megalkotása: a célok és a lehetőségek tekintetében felvázoljuk a stratégiát, melynek alapján SEO-s szakértőink felépíthetik a honlapot, marketing-szövegíróink pedig elkészíthetik a SEO-s szempontból is kifogástalan tartalmakat.
  • Folyamatos keresőoptimalizálás: a SEO hosszú ideig tartó folyamata során transzparens módon fejlesztjük a honlap tartalmait, és javítjuk a szerződött kulcsszavak helyezéseit.

Olyan, egyedi WordPress weboldalt szeretne, amely a versenytársai előtt szerepel a Google találati listáján? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website