Egy korszerű és SEO-barát weboldallal könnyebben elérheti a céljait. Átfogó, minőségi WordPress honlapkészítési szolgáltatásokkal várjuk – bízza ránk a munka oroszlánrészét!
Ügyfélfogadás: 9:00-17:00
+36 70 778 0938
info@wordpressoldalkeszites.hu

Legutóbbi bejegyzéseink

Aki nincs jelen az interneten, az nem is létezik!
Title Image

Domain regisztráció

Home  /  Domain regisztráció

Az ideális domain név kiválasztása hasonló súlyú döntés, mint mikor egy vállalkozás cég vagy márkanevet választ. A weboldal címe az első lépése, hogy bizalmat ébresszünk a célközönségben, de hatással lesz a honlap későbbi eredményeire is. Mi nemcsak a tökéletes név megtalálásában segítünk, hanem a domain regisztrációjában is.

Domain név alatt azt az azonosítót értjük, amelyet a böngésző címsorába beírva elérhetjük a keresett weboldalt. Egy oldal webcíme három fő részből tevődik össze. A www előtag az angol World Wide Web (magyarul világháló) szavak rövidítése, az ezután következő karaktersor maga a domain név, melyet egy domain kiterjesztés (pl: .hu, .com, .net, stb.) követ. Minden egyes weboldalhoz egyedi domain név tartozik, mely nemcsak az internet berkeiben szolgál azonosításra, hanem a már meglévő és a leendő ügyfelek szemében is. Ezért ennek kiválasztására és lefoglalása kiemelt figyelmet érdemes fordítani.

Mire figyeljünk a domain név kiválasztásakor?

Custom icon
Nem foglalt

Mielőtt elköteleződne egy konkrét domain név mellett, ellenőrizze, hogy azt más weboldal esetén még nem használják.

Custom icon
Domain végződés

Mérlegelni kell azt is, hogy .hu vagy a weboldal célja érdekében esetleg más végződésű domain lenne megfelelő.

Custom icon
Egyediség

A domain név legyen más weboldalakétól jól megkülönböztethető, véletlenül se összekeverhető más cégekével.

Válasszon könnyen megjegyezhető, a cég megbízhatóságát reprezentáló, bizalmat építő domain nevet.

Elsőre egyszerű feladatnak tűnhet a tökéletes domain név megtalálása és lefoglalása, a folyamat során azonban számos buktató várhat Önre, mivel a név regisztrációja komoly szabályokhoz van kötve. A szabályozás mellett kérdés, hogy milyen név szolgálja majd az eredményességet, ami aztán évekre, évtizedekre meghatározhatja a cég sikereit. Válasszunk a cég nevéből képződően vagy a tevékenységet tükrözze? Esetleg lokális utalást is tartalmazzon?

Minden esetben azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy bízza szakemberre a művelet elvégzését. Már a domain név kiválasztásának fázisában számíthat ránk, ami után a domain regisztrációjának folyamatát is elvégezzük Ön helyett.

Ezért könnyű elveszni a domain nevek világában

A domain nevekre vonatkozó szabályozások nem csupán szigorúak, de emellett folyamatosan változnak, alakulnak is. Könnyen előfordulhat, hogy hiába találja meg az Önnek tökéleteset, valamilyen szabályozás miatt mégsem foglalhatja le azt.

Tudta például, hogy bizonyos védett neveket nem lehet bejegyeztetni? Vagy hogy a település- és országneveket tartalmazó domainek regisztrálására külön szabályozás vonatkozik? Ezek mind olyan információk, melyeket a hatályos Domainregisztrációs Szabályzat tartalmaz.

Szakértői segítséggel időt és energiát spórolhat, hiszen szakembereink tisztában vannak az aktuális előírásokkal, azonnal jelezzük, ha az Ön által megálmodott domain név nem beregisztrálható. Ha szükséges, elvégezzük Ön helyett az esetleges jogi kutatómunkát, valamint segítőkészen végig vezetjük Önt a regisztráció teljes folyamatán.

Csapatunk tagjaira az általános webfejlesztési és domain regisztrációs feladatok elvégzése mellett domain átkérés, domain átirányítás és megújítás során is számíthat. Pontosan tisztában vagyunk az eljárás menetével, valamint a különböző domain nevek és kiterjesztések használati feltételeivel. Minden esetben szoros együttműködésre, valamint az Önnek legideálisabb megoldások megtalálására törekszünk.

Megbízható céges weboldalt szeretne?

Akkor nálunk jó helyen jár! A WordPress honlapkészítés teljes folyamata során számíthat ránk. Keressen meg minket elérhetőségeink egyikén, hogy elkészíthessük megálmodott weboldalát!
Custom icon
WordPress weboldal készítés

Teljes körű szolgáltatás a tervezéstől a kivitelezésig. Minden szakmai támogatást megadunk, hogy az ötletekből valóság legyen!

Hiszünk benne, hogy a minőség és az igényesség erejével egy céges weboldal kiemelkedhet a tömegből.

Kapcsolat

Kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Esetleg bővebb információra van szüksége cégünk tevékenységét illetően? Árajánlatot szeretne kérni? Vegye fel velünk bátran a kapcsolatot!

    Szolgáltatásaink
    Kövessen minket
    Legfrisebb híreink