Egy korszerű és SEO-barát weboldallal könnyebben elérheti a céljait. Átfogó, minőségi WordPress honlapkészítési szolgáltatásokkal várjuk – bízza ránk a munka oroszlánrészét!
Ügyfélfogadás: 9:00-17:00
+36 70 778 0938
info@wordpressoldalkeszites.hu

Legutóbbi bejegyzéseink

Aki nincs jelen az interneten, az nem is létezik!
Title Image

Kulcsszókutatás

Home  /  Kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás a weboldal készítés és a későbbi keresőoptimalizálás folyamatának egy fontos, azonban sokak által méltatlanul alulértékelt részfeladata. Ön tudja mire keres a célközönsége? Milyen kifejezések szerepeljenek a weboldal tartalmában? Mi eredményesebb, egy általános vagy egy összetett keresőkifejezés?

A fenti kérdésekre a kulcsszókutatás mind választ ad! De először pontosítsuk, mi is az a kulcsszó. Kulcsszó, másnéven kereső kifejezés alatt azt az egy vagy több szóból álló kifejezést értjük, melyet a weboldal célközönségének tagjai beírnak a Google-be vagy más keresőmotorokba, amikor az általuk keresett termékeket, szolgáltatásokat szeretnék megvásárolni, igénybe venni. Fontos, hogy ezeket, a célközönség által használt kulcsszavakat megfelelően meghatározzuk, hiszen ezen állhat vagy bukhat, hogy a weboldal képes lesz-e organikusan eljutni a potenciális érdeklődőkhöz. Továbbá hatással lesz a hirdetésekre is, hisz a céloldalak minőségét befolyásolja annak tartalma, valamint a látogatók is hamar bizalmukat vesztik és kilépnek az oldalról, ha nem a keresett információval találkoznak.

A kulcsszókutatás az online marketing egyik leghatékonyabb eszköze.

Ha keresőbaráttá szeretnénk tenni egy weboldalt, azt minden esetben a kulcsszavak beazonosításával kell kezdeni, hiszen a honlapra kerülő egyedi tartalmat ezekre a kifejezésekre kell optimalizálni. Ha olyan kulcsszavakat választunk, amikre nem keresnek rá a célcsoport tagjai, akkor az organikus keresésekből nem érkeznek látogatók. A meta adatok, a termékek/szolgáltatások elnevezése, az URL-struktúra kialakítása, a szöveges tartalmak elkészítése, a külső/belső linkprofil, mind a kulcsszavak alapján épülnek fel.

Miből tevődik össze a kulcsszzókutatási munka?

Adatgyűjtés

A kulcsszókutatást általában adatgyűjtéssel kezdjük. Úgy gondoljuk, hogy nemcsak a WordPress weboldal készítés első lépéseként kell behatóan megismerkednünk egy céggel és annak tevékenységi körével, hanem a kulcsszókutatás és a keresőoptimalizálás esetén is, hiszen így tudjuk hatékonyan felmérni, hogy mely témák a legfontosabbak a vállalkozás számára.

Célközönség meghatározása

A cég megismerése után be tudjuk azonosítani a potenciális vásárlókat, ügyfeleket, valamint azt is, hogy mely keresőkifejezések segítségével igyekeznek megtalálni azokat a termékeket, szolgáltatásokat, melyekre szükségük van.

Kulcsszólista összeállítása

A kapott információk, valamint a célközönség keresési szokásainak vizsgálata alapján összeállítjuk a javasolt kulcsszólistát. Ilyenkor figyelembe vesszük a keresések volumenét, adott kulcsszó általánosságát, hogy az hol helyezkedik el az értékesítési tölcsérben, vagy épp csak az érdeklődés fázisát mutatja, valamint a célokat, mi szolgálja az értékesítést, mi a látogatottság növelését, és nem utolsó szempont a relevancia. Túl általános kifejezések esetében sok irreleváns keresés is történhet, ezekre sokszor nem javasolt fókuszálni, mert feleslegesen generál marketingköltségeket, hisz értéktelen látogatót eredményez.

Kulcsszavak egyeztetése

A kulcsszólistát minden esetben egyeztetjük ügyfelünkkel, meghallgatjuk az észrevételeiket és finom hangoljuk a listát. Pontosítjuk, hogy mi az ügyfelünk által preferált, esetleg csak a fő szolgáltatásokra, termékekre szeretne összpontosítani, vagy a teljes weboldal tartalmi kialakítására. Természetesen az utóbbi javasolt, mert a keresőrobotok sem egy céloldalt vizsgálnak, hanem a teljes honlapot feltérképezik és minősítik.

Kíváncsi, hogy az Ön weboldala milyen kulcsszóállománnyal rendelkezik? Szeretné egy kulcsszókutatás segítségével fejleszteni a tartalmait? Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk meghatározni a kulcsszavakat!

Velünk komplexen, egy kézből mindent!

Komplex szolgáltatáspalettával állunk ügyfeleink rendelkezésére, hogy az online jelenlét menedzselését egy kézből, komplexen igénybe vehessék. Szívesen dolgozunk együtt más szolgáltatókkal, viszont tapasztalatunk szerint hatékonyabb a munka, ha házon belül megtalálható az összes kompetens szakember.

Még csak ötletel? Mi minden szakmai támogatást megadunk, hogy elképzelt honlapja megvalósulhasson!

Tucat weboldal helyett adja meg cége online jelenlétének is azt a minőséget, amit vállalkozása képvisel!

Kapcsolat

Szeretné egy tapasztalt, megbízható, rövid határidőkkel, mégis pontosan dolgozó csapatra bízni WordPress weboldalával kapcsolatos munkálatait? Esetleg kérdése vagy észrevétele van a honlapunk tartalmával, szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Írjon nekünk, hogy felvehessék Önnel a kapcsolatot!

    Szolgáltatásaink
    Kövessen minket
    Legfrisebb híreink