Egy korszerű és SEO-barát weboldallal könnyebben elérheti a céljait. Átfogó, minőségi WordPress honlapkészítési szolgáltatásokkal várjuk – bízza ránk a munka oroszlánrészét!
Ügyfélfogadás: 9:00-17:00
+36 70 778 0938
info@wordpressoldalkeszites.hu

Legutóbbi bejegyzéseink

Aki nincs jelen az interneten, az nem is létezik!
Title Image

WordPress karbantartás

Home  /  WordPress karbantartás

Bizonyára Ön is többször belefutott már olyan WordPress weboldalakba, melyek bosszantóan lassan töltöttek be, az elcsúszott, rosszul optimalizált sablonok miatt lehetetlen volt kiigazodni rajtuk, ráadásul egyes funkcióik nem is működtek rendeltetésszerűen. Ezek mind olyan problémák, melyek megfelelő WordPress karbantartás segítségével kiküszöbölhetők lennének.

A WordPress weboldal készítéssel nem ér véget a webfejlesztés folyamata. Az folyamatos rendszer- és sablonfrissítések, az adatbázisban eltárolt felesleges információk felgyülemlése és a bővítmények elavulása szükségessé teszi a honlap folyamatos gondozását, szervizelését.

A WordPress karbantartás elengedhetetlen ahhoz, hogy a weboldal stabilan működjön, valamint hogy naprakész és gyors legyen. Sokan úgy gondolják, hogy ezeket a feladatokat maguk is el tudják látni, ezért nem fordítanak erőforrásokat a megfelelő karbantartó szakember megtalálására és foglalkoztatására. Emiatt azonban számos esetben olyan rejtett problémák is megnehezíthetik az oldal működését, melyeket csak gyakorlott, WordPress karbantartásban jártas szakemberek vesznek észre és tudnak orvosolni.

A legfontosabb WordPress karbantartási feladatok

Custom icon
Biztonsági mentések készítése

Ezek segítségével a weboldal könnyen visszaállítható a frissítések, esetleges vírustámadások miatt felmerülő problémák esetén is.

Custom icon
Sablonok, pluginok frissítése

A frissítések tudatos kezelésével, elővigyázatos telepítésével megelőzhető, hogy azok befolyásolják a honlap egyes funkcióit és az elrendezését.

Custom icon
WordPress frissítések kezelése

A WordPress rendszere időről időre frissítésre kerül. A legújabb verzió telepítése rendkívül fontos az oldal biztonságos működése szempontjából.

Custom icon
Az adatbázis rendezése

Az oldal működési sebességének fenntartásához időről időre szükség van az adatbázisban feleslegesen tárolt információk végleges törlésére.

Ezeket a karbantartási feladatokat egy tapasztalt szakember képes viszonylag gyorsan elvégezni. Azonban a tökéletes üzemelés érdekében érdemes legalább 1-2 hetente időt szánni rájuk, így hosszú távon rendszeres energiabefektetést igényelnek. Mivel ezek a teendők nem kapcsolódnak szorosan a cégvezetéshez és az ügyvitelhez, maximálisan megértjük, ha alacsony prioritási kategóriába kerülnek a tennivalók listáján, és tisztában vagyunk vele, hogy gyakran más, fontosabb feladatok feltorlódása miatt el is marad az elvégzésük. Ez viszont egy idő után negatív hatással lehet a weboldal működésére.

WordPress karbantartás szolgáltatásunkkal ezt a terhet szeretnénk levenni a cégvezetők válláról, hogy ők nyugodtan koncentrálhassanak a vállalkozás irányítását érintő feladataikra, és ne kelljen a weboldalukkal kapcsolatos teendők ellátására is plusz figyelmet fordítaniuk.

Milyen műveletekből tevődik össze a karbantartás?

A WordPress karbantartás folyamata alapvetően a fent említett főbb feladatokból és több kisebb részfeladatból áll.
A teendők közül az adatbázis rendezésére és a feleslegesen tárolt adatok törlésére elég csak nagyobb időközönként figyelmet fordítani, a biztonsági mentések elkészítését, valamint a rendszer és a pluginok frissítését azonban ajánlott heti, legfeljebb kétheti rendszerességgel elvégezni.

A folyamat talán egyik leglényegesebb feladata a biztonsági mentések lekészítése és eltárolása. Erre azért van szükség, hogy a weboldal egy működési hiba vagy esetleges vírustámadás esetén is pillanatok alatt visszaállítható legyen az eredeti, hibátlanul üzemelő állapotára.
Ha elkészültek a mentések, következhet az aktuális frissítések kezelése. Ezeket azért érdemes minden esetben telepíteni, mert olyan biztonsági- és hibajavításokat, valamint funkcióbővítéseket tartalmaznak, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a WordPress weboldal biztonságosan, gyorsan és hibamentesen működjön. Fontos szem előtt tartani, hogy bár a frissítések automatizálhatók, számos esetben negatív hatással lehetnek az oldal működésére, kinézetére, valamint bizonyos helyzetekben egyes funkcióira is, így a telepítést kellő körültekintéssel ajánlott megejteni.

Szeretne megbízható honlapot, melynek nemcsak a kiépítéséhez, hanem a működtetéséhez is segítséget kaphat?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és bízza tapasztalt csapatunkra profi, modern honlapjának elkészítését, valamint a WordPress karbantartási feladatok elvégzését!

Szeretné tapasztalt, profi csapatra bízni WordPress weboldala elkészítését? Válasszon bennünket!

Naprakész és modern webfejlesztői megoldásokkal állunk az Ön és a cége rendelkezésére. Kérje ajánlatunkat!

Kapcsolat

Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

    Szolgáltatásaink
    Kövessen minket
    Legfrisebb híreink